Extra collecte: hulp na aardbeving in Turkije en Syrië

We zien allemaal de vreselijke beelden van de verwoestingen als gevolg van de aardbeving die een groot deel van Zuid-Turkije en Syrië heeft getroffen. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers. Dit leed overstijgt alles en hulp is noodzakelijk.

De ADS kreeg een aantal specifieke berichten met speciale aandacht voor Syrië. Predikant Liesbet Geijlvoet en haar man Kamal Koujha schrijven: ‘De grote aardbeving heeft de boerderij van onze familie half in puin gelegd. De mensen staan in de sneeuw. Daar, bij Afrin, helpt de Duitse organisatie Kaxre Verein (een humanitaire organisatie). Zij meldden dat de situatie in Afrin dramatisch is. Duizenden mensen zijn gestorven, duizenden zijn gewond en velen worden nog vermist. Vele huizen en klinieken zijn ingestort.’

Ook MCC (Mennonite Central Committee) heeft contacten in Syrië. De focus van hulpverlening vanuit MCC zal liggen op Aleppo en het gebied eromheen. Lokale partners hebben opvangcentra in kerken en gemeentegebouwen geopend en delen noodvoedsel uit. Ook hygiëneproducten, drinkwater, dekens en matrassen zijn hard nodig, net als psychische hulp.

Door het conflict van de laatste tien jaar in Syrië zijn veel gebouwen verwaarloosd en kwetsbaar voor aardbevingen. Ook zijn veel families ontheemd geraakt. Zij woonden in gebouwen die nog niet af waren, met een groter risico op instorten.

Beide organisaties en de mensen in Syrië en Turkije vragen om onze gebeden en onze financiële steun!

Doneer direct via KerkAccept door de QR-code te scannen of maak geld over naar NL19 ABNA 0243 4938 86 t.n.v. Algemene Doopsgezinde Sociëteit o.v.v. ‘Hulp Turkije-Syrië‘.

tekst: Miekje Hoffscholte-Spoelder
beeld: MCC/Hope Centre

Extra collecte: hulp na aardbeving in Turkije en Syrië

Direct doneren